20.1.16

Δεκάχρονος μαθητής «έγινε» τρομοκράτης...

...λόγω ενός λάθους στην Έκθεση...

Ενώπιον των διωκτικών Αρχών κλήθηκε για να καταθέσει και στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου ένας δεκάχρονος μουσουλμάνος από τη βόρεια Αγγλία εξ αιτίας ενός...
εκφραστικού λάθους που έκανε σε έκθεση του σχολείου, το οποίο εν τω μεταξύ θεώρησε καλό να «ενημερώσει» την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με το BBC, το μικρό αγόρι βρέθηκε ξαφνικά στα ανακριτικά γραφεία της Βρετανικής Αντιτρομοκρατικής να δίνει «εξηγήσεις» επειδή σε σχολική έκθεση στην οποία έπρεπε να περιγράψει το σπίτι του, αντί να χρησιμοποιήσει τη λέξη "terraced" έγραψε "terrorist".

Συγκεκριμένα, ο δεκάχρονος, του οποίου το όνομα για λόγους προστασίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα), αντί να γράψει «Ι live in terraced house», (μένω σε ένα σπίτι που είναι ενωμένο και πανομοιότυπο με τα διπλανά), έγραψε «Ι live in a terrorist house» (μένω σε ένα... σπίτι τρομοκρατών).

Αυτό τελικά ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό αφού οι δάσκαλοί του, μη αντιλαμβανόμενοι πως πρόκειται για ένα αθώο εκφραστικό λάθος ενός παιδιού σαν τα χιλιάδες που κάνουν και οι πλέον... «μορφωμένοι» φρόντισαν να «ενημερώσουν αρμοδίως» τις Αρχές, υπακούοντας άκριτα και στους νέους σχετικούς κανονισμούς που θεσπίστηκαν στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής υστερίας και φυσικά έχουν τύχει σφοδρότατης κριτικής καθώς εστιάζουν στις μουσουλμανικές κοινότητες.

Ωστόσο η Αστυνομία δεν έδειξε να πείθεται από τις εξηγήσεις του δεκάχρονου παιδιού και «επισκέφθηκε» το σπίτι του για να προχωρήσει σε πλήρη έρευνα από την οποία δεν έλειπε και ο υπολογιστής της οικογένειας.

Ένας ξάδερφος του αγοριού είπε πως δεν έπρεπε ένα παιδί να περάσει μέσα από μια τέτοια διαδικασία και συμπλήρωσε πως τώρα «θα φοβάται να γράψει ελεύθερα ό,τι περνά από το μυαλό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: