24.1.16

Απολογισμός και επίθεση...

Ευθείες βολές κατά του προέδρου της Ν.Δ. εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας συχνές αναφορές τόσο στον ίδιο προσωπικά, όσο και στο έργο της ΝΔ.

«Είναι λοιπόν τουλάχιστoν θράσος να...
ακούει κανείς το κ. Μητσοτάκη να μιλά για το ΣΥΡΙΖΑ που με τη διαπραγμάτευση χρέωσε τη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε «Εμείς ποτέ δεν πρόκειται να πολεμήσουμε τον κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες του και την οικογένειά του. Θα τον πολεμήσουμε για τις ιδέες του με τις δικές μας ιδέες, θα τον πολεμήσουμε για τις πράξεις του και για όσα έκανε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν καθαίρεσε διευθυντές και προϊσταμένους και σήμερα στα υπουργεία έχουμε διευθυντές και προϊσταμένους που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης σε μια νύχτα».

Τόνισε ότι αντίθετα με όσα έπραξε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισάγει νομοσχέδιο-τομή για τη δημόσια διοίκηση, με το οποίο τερματίζεται το ρουσφέτι και η κομματοκρατία.
«Θα το στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης και τα Ποταμίσια εξαπτέρυγα;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας σαφείς αιχμές και προς τη Σεβαστουπόλεως.

Επίσης, είπε ότι «μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα πάρει αποφάσεις και πως ο διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί.

«Ελπίζω να συναινέσει η ΝΔ, αλλιώς θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα» είπε ο πρωθυπουργός.
«Αλήθεια; Θα έδινε μάχη η ΝΔ του κου Μητσοτάκη να προστατέψει τις συντάξεις των συνταξιούχων που έχουν δει μείωση 40% στις συντάξεις τους;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει επισημαίνοντας «Πιστεύει κανείς ότι η ΝΔ του νεοφιλελεύθερου κου Μητσοτάκη θα έδινε μάχη για να μη πάνε στα χέρια της αγοράς τα κόκκινα δάνεια και να προστατευτεί η πρώτης κατοικία από πλειστηριασμούς, όπως πετύχαμε για πάνω από το 60% των δανειοληπτών; Πιστεύει κανείς ότι θα έδινε μάχη η ΝΔ του κου Μητσοτάκη τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ, που εμείς διατηρήσαμε ενώ ο κος Σαμαράς είχε δεσμευθεί να ξεπουλήσει; Ή μήπως θα έδινε μάχη για την αξιοποίηση και όχι άνευ όρων εκποίηση της δημόσιας περιουσίας;»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: