7.1.16

Αρχηγοί με προσόντα στην ΕΛ.ΑΣ. ...

Αρχηγοί με προσόντα στην ΕΛ.ΑΣ. - Media

Η εκλογή Aρχηγού του Σώματος να γίνεται από ανώτατους αξιωματικούς

Ένα ζήτημα που διαχρονικά απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία είναι ο τρόπος της...
προαγωγής αξιωματικών. Οι απόψεις που ακολουθούν και η κατάσταση που περιγράφεται έχουν ευρεία απήχηση όχι μόνο σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται έτοιμο να προχωρήσει σε βαθιές αλλαγές στην αναφερόμενη κατεύθυνση.

Στην ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, σε περίπτωση προαγωγής νεότερου αξιωματικού σε θέση αρχηγού, όλοι οι αρχαιότεροι - παραλειπόμενοι για προαγωγή αξιωματικοί αποστρατεύονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, με δυσάρεστες συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στην Πυροσβεστική αυτό το τριτοκοσμικό τρικ καρατόμησης αξιωματικών δεν ισχύει. Δηλαδή, όταν ο όγδοος στη σειρά αξιωματικός γίνεται Αρχηγός, να οδηγούνται στην αποστρατεία και οι επτά που προηγούνταν. 

Κάποιοι από αυτούς που αποστρατεύονται μαζικά έχουν τα προσόντα να προσφέρουν από άλλες θέσεις στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο τους παρασύρει η παράλογη αυτή ρύθμιση, η οποία ισχύει πλέον μόνο στα υπανάπτυκτα κράτη – και στη χώρα μας. 
Άλλα κράτη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλες ανεπτυγμένες χώρες, έχουν ενσωματώσει στις διαδικασίες προαγωγών των ανώτατων αξιωματικών (ηγετών) και ιδιαίτερα στις διαδικασίες για την επιλογή αρχηγού των Σωμάτων τους μια συνολική προσέγγιση στρατηγικής διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τη διαχείριση της σταδιοδρομίας των αξιωματικών.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, EΔΩ...

πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: