23.1.16

Μητσοτάκης όπως Σαμαράς...

Για όσους δραστηριοποιούνται στον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο και αναζητούν τρόπο να ανέβουν στο τρένο της ΝΔ ήταν μια πραγματική ψυχρολουσία οι πρώτες επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κόμματός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά τον...

ορισμό του προερχόμενου από τον ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδη ως αντιπροέδρου της ΝΔ επελέγη και ο Μ. Βορίδης ως συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Και αν για τη συμμαχία με τον πρώτο μια απάντηση βρίσκεται στη στήριξη που προσέφερε στον Κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία, ο Μ. Βορίδης είχε στηρίξει τον Απ. Τζιτζικώστα και επομένως η αξιοποίησή του αποτελεί ελεύθερη επιλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.

Εξάλλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δείχνει ότι έχει διάθεση τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών και συντήρησης των παραδοσιακών κανόνων στο μοίρασμα της ενδοπαραταξιακής τράπουλας. Ετσι, ο καραμανλικός Χρήστος Σταϊκούρας ανέλαβε συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ ο νεότερος Κώστας Καραμανλής φιγουράρει ως τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συγκροτώντας μια ισχυρή ομάδα καραμανλικών μαζί με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ. Κουμουτσάκο.

Η αδελφή του νέου προέδρου της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη παρόλο που στήριξε τον Ευ. Μεϊμαράκη πήρε αυτό που ήθελε (στην ευθύνη της τα θέματα Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών), εκτοπίζοντας την Όλγα Κεφαλογιάννη που διεκδίκησε το ίδιο «χαρτοφυλάκιο» και τελικά αρκέστηκε στο ρόλο της συντονίστριας του τομέα Παραγωγής και Εμπορίου.

Ολα αυτά έχουν τη σημασία τους αφού πρόκειται για τη «σκιώδη κυβέρνηση» και στη ΝΔ ετοιμάζονται ήδη για επιστροφή στην εξουσία, τόσο που λέγεται ότι η κα Μπακογιάννη έχει ήδη «κλείσει» την προεδρία της Βουλής και η κα Κεφαλογιάννη το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχεδόν οι μισοί βουλευτές της ΝΔ έχουν πλέον κάποιον ρόλο και ανάμεσά τους οι ακραιφνείς σαμαρικοί Σοφία Βούλτεψη (τομέας κοινωνικής αλληλεγγύης), Σίμος Κεδίκογλου ((Ναυτιλίας και Αιγαίου), Χαράλαμπος Αθανασίου (Εσωτερικών), Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας).

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: