19.1.16

Στα χαρακώματα για τις διαρροές...

Στον αέρα τινάχθηκε η επιδιωκόμενη συναίνεση για βασικά ζητήματα του πολιτικού διαλόγου, μετά τα όσα ακολούθησαν της πρώτης συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Φωτιά στις ήδη τεταμένες σχέσεις Μαξίμου-Συγγρού έβαλε η...
διαρροή της κυβέρνησης για τα όσα συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρα θέση για το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ, αλλά το θέμα του ΕΣΡ, μετά την άρνηση της ΝΔ να συμφωνήσει στην ανασυγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Συγγρού που έκανε λόγο για απρέπεια και προσβολή εκ μέρους του Μαξίμου, υποστηρίζοντας μάλιστα είναι ψέματα τα όσα υποστηρίζει η άλλη πλευρά περί ΔΝΤ και ολιγαρχών και μιντιαρχών. «Πρέπει να πάρεις θέση. Να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να μου ζητάς ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το ΔΝΤ» ήταν η διαρροή της κυβέρνησης για τόσα είπε ο Πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη, ενώ –κατά τις ίδιες πηγές- του ζήτησε να ξεμπλοκαριστεί το θέμα που έχει προκύψει με την άρνηση της ΝΔ να συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες» είναι η φράση που αποδίδουν κυβερνητικές πηγές στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι του Πρωθυπουρού, με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τi έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, τότε αυτονομούνται υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο Πρωθυπουργός» τόνιζαν στη Συγγρού υπενθυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές. «Το λέμε από τώρα γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό διάλογο στη χώρα» σημείωναν και πρόσθεταν:

Δεν είναι δείγμα αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου να υπάρχουν διαρροές. Δεν ειπώθηκαν αυτά που δόθηκαν ως διαρροές. Η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές. Δεν υπήρχε αυτή η διατύπωση και οι διαρροές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών που μετέφεραν κυβερνητικές πηγές φέρεται να ήταν έντονος, ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τη διαρροή που διοχέτευσαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία διέψευσε ότι υπήρξε τέτοιου ύφους συνομιλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: