21.2.16

2,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ...

καμερες

...σε εξωτερικά συνεργεία...

Σε αλλαγές στη λειτουργία του Μητρώου εξωτερικών συνεργατών για την παροχή υπηρεσιών στην κρατική ραδιοτηλεόραση προχώρησε η διοίκηση της ΕΡΤ. Το...
Μητρώο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2015 με σκοπό να υπάρχουν καταγεγραμμένα τα στοιχεία όλων των εξωτερικών συνεργατών της ΕΡΤ, εταιρειών ή φυσικών προσώπων, κυρίως σε τεχνικό επίπεδο. Συνολικά, για έναν χρόνο που θα έχει ισχύ το Μητρώο, η κρατική τηλεόραση προβλέπεται να δαπανήσει σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ μόνο για τηλεοπτικές κάμερες και εξωτερικά συνεργεία.
Αναλυτικά, για την υπηρεσία μονοκάμερων (ENG) συνεργείων σε όλη τη χώρα η δαπάνη χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, για δορυφορικά συνεργεία σε 700.000 ευρώ και για πολυκάμερα οχήματα εξωτερικών μεταδόσεων (OB VAN) σε 900.000 ευρώ. Τέλος, υπάρχει και δαπάνη 55.000 ευρώ για τα συνεργεία συλλογής και απεικόνισης στατιστικών στοιχείων.
Το ποσόν των 2,5 εκατ. ευρώ που ρίχνει στην αγορά η ΕΡΤ είναι αρκετά μεγάλο και ήδη έχουν σπεύσει να εγγραφούν στο Μητρώο εκατοντάδες επαγγελματίες και εταιρείες που διαθέτουν κάμερες.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: