21.2.16

Ντεπαρντιέ: Πώς μπορώ να αισθανθώ Γάλλος...

depardieu... με αυτόν τον πρόεδρο;...
Δεν απασχόλησε ο Ντεπαρντιέ τα κινηματογραφικά πρωτοσέλιδα με τις δύο μέτριες πρωταγωνιστικές εμφανίσεις του στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά με τις δηλώσεις του.

Ο...
68χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ συμμετείχε στο φετινό φεστιβάλ με την αλληγορία /αμπελοφιλοσοφία «The End» που μας σέρβιρε ο σκηνοθέτης Γκιγιόμ Νικλού και με το «Saint Amour», μια πολλά υποσχόμενη στα χαρτιά αλλά άκρως απογοητευτική φάρσα των Μπενουά Ντελπίν και Γκιστάβ Κερβέρ, η οποία προωθείται ατυχώς ως η γαλλική απάντηση στο «Πλαγίως» του Αλεξάντερ Πέιν.

Μιλώντας εχτές το απόγευμα στους δημοσιογράφους με αφορμή τη συμμετοχή του «Saint Amour» στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Ντεπαρντιέ δε μέτρησε για ακόμη μια φορά τα λόγια του, υπερασπιζόμενος και πάλι με περηφάνια την απόφασή του να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, αφού «πώς μπορώ να αισθανθώ Γάλλος με αυτό τον πρόεδρο που κυβερνά στη χώρα μας;».

Σημείωσε, τέλος, ότι εκτιμά «τον Πούτιν και όλα όσα κάνει για τον λαό του, αυτά που οι Γάλλοι διανοούμενοι δεν μπορούν να καταλάβουν».

Εκεί που οι δηλώσεις του προκάλεσαν ακόμη περισσότερο, πάντως, ήταν όταν ο Ντεπαρντιέ πήρε θέση απέναντι στις συζητήσεις που γίνονται τελευταία σχετικά με το αν η «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου και ο πρωταγωνιστής της, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αξίζουν τα Όσκαρ που μάλλον (άδικα) θα αποκτήσουν σε λίγες μέρες:

«Σχετικά με τις δύσκολες συνθήκες που ταλαιπώρησαν, υποτίθεται, τον Ντι Κάπριο και το συνεργείο της ταινίας, έχω να πω ότι είχαν θέρμανση στα γυρίσματα και όλα αυτά τα «πηγαίνετε να κυλιστείτε στα σκατά» δεν ευσταθούν, γιατί είμαι σίγουρος ότι τα σκατά ήταν αρωματισμένα και οι ηθοποιοί ήταν ξαπλωμένοι σε όλη αυτή τη λάσπη, που ήταν επίσης αρωματισμένη, και δεν κρύωναν, γιατί θέρμανση υπήρχε.

Αυτή είναι η υπέροχη θαλπωρή που προσφέρει το σινεμά».

Λίγο αργότερα, ένας ακόμη χολιγουντιανός αστέρας δέχτηκε τα πυρά του Ντεπαρντιέ. «Είδα ότι ο κύριος Τζορτζ Κλούνεϊ επισκέφτηκε προ ημερών την κυρία Μέρκελ για να συζητήσουν το θέμα του προσφυγικού. Πολύ φοβάμαι ότι πήγε άσχημα αυτή η συνάντηση. Γιατί, στις μέρες μας, δεν αρκεί πλέον κάποιος να είναι μόνο ηθοποιός. Πρέπει να είναι ηθοποιός και οικολόγος και πολιτικός και τα πάντα».
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: