15.2.16

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο...

Νέα οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο – Συνεχίζεται το αρνητικό σερί

Το ράλι των τραπεζικών μετοχών ώθησε την αγορά προς τα επίπεδα των 490 μονάδων, με το Χρηματιστήριο να υπεραποδίδει σε σχέση με την άνοδο...
των ευρωπαϊκών αγορών, κινούμενο σε ανοδική τροχιά για δεύτερη συνεδρίαση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 487,92 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 7,40%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 491,63 μονάδες (+8,22%).

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση η ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 475 μονάδων άνοιξε το δρόμο για την επόμενη αντίσταση των 520 μονάδων.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στις δύο τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 10,67%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 45,34%.

Ράλι κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές μετά από μεγάλη πτώση του τραπεζικού δείκτη κατά 39,84% στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Η ανοδική αντίδραση των τραπεζών στηρίζεται και στις δηλώσεις της επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση, με την ΕΚΤ να εκτιμά ότι η κεφαλαιακή τους επάρκεια βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 10,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,95%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: