13.2.16

Καυγάς Ζωής – Παρασκευόπουλου…


…για τις τηλεοπτικές άδειες…

Σφοδρή κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, και την...
τέως Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των διοικητικών δικαστών, ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως ακόμα κι αν η άποψη της αντιπολίτευσης για τη σύνθεση των ανεξάρτητων Αρχών είναι σωστή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, άρα η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση με βάση την αρχή της επιείκειας.

Από την πλευρά της, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η αδικία που προέρχεται από την εξουσία είναι αφόρητη, ενώ παρακάπτονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων και εφαρμόζονται εντολές και παραγγελίες που θέλουν ακόμη και την παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων.

«Είναι αδιανόητο να επικαλείται η εξουσία την αρχή της επιείκειας», είπε, προσθέτοντας πως:

Είναι ψευδές, και πραγματικά οχληρό, να ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ γνωρίζετε ότι η Κυβέρνηση με εκπρόθεσμη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, την οποία ονόμασε «νομοτεχνική βελτίωση» έπαυσε όλα τα μέλη, όλα τα εν ενεργεία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και με αυτήν τη διάταξη, που προοριζόταν φωτογραφικά για τα εν ενεργεία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κατάφερε να διαλύσει και να απενεργοποιήσει όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: