11.2.16

Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άδειες…



Δείτε ζωντανά… 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τις...
τηλεοπτικές άδειες.

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές».

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την εν λόγω ρύθμιση:

Καθορίζεται δια νόμου ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας
Για την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων 3 έως και 15 του ν.4339/2015, αρμόδιος καθίσταται ο υπουργός στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και με απόφαση του οποίου θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: