28.2.16

"Courier": Ο Τσίπρας είναι απογοητευμένος...

... από τον φίλο του...
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απογοητευμένος από τον φίλο του, τον καγκελάριο της Αυστρίας,  Werner Faymann, γράφει η αυστριακή COURIER, επικαλούμενη Έλληνα αξιωματούχο. Ο καγκελάριος έδωσε...

 συνέντευξη στην εφημερίδα αυτή, επικρίνοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό «για τα κύματα προσφύγων που στέλνει προς την Ευρώπη».  «Κατανοούμε ότι η Αυστρία, η Γερμανία και η Ελλάδα πλήττονται πολύ από την κρίση των προσφύγων, αλλά αναρωτιέμαι γιατί ο καγκελάριος δεν έθεσε αυτή την ερώτηση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου", δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, στο CURIER, ζητώντας ανωνυμία.
   Σημείωσε επίσης ότι «η Αυστρία είναι για την Ελλάδα ούτως ή άλλως μια φιλικά σκεπτόμενη χώρα  και για περισσότερο από ένα χρόνο έχουμε μια στενή συνεργασία με τον καγκελάριο Faymann για το θέμα της τυφλής λιτότητας στην Ελλάδα .."   Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η Αθήνα αντιλαμβάνεται πως ότι η κοινή πολιτική των δύο συγκυβερνώντων του SPO και του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος είχε περιπλέξει το θέμα των προσφύγων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: