3.3.16

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη...

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον Νίκο Μαζιώτη

...στον Νίκο Μαζιώτη...

Ποινή κάθειρξης 129 ετών κατά συγχώνευση και ισόβια, με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, επιδίκασε στον Νίκο Μαζιώτη το ...
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Επαναστατικού Αγώνα.

Τα ισόβια σχετίζονται με την κατηγορία για τρομοκρατική δράση, που τον βαραίνει για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, τον Απρίλιο του 2014.

Αντίστοιχα στους συγκατηγορούμενούς του, το δικαστήριο επιδίκασε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Αντώνης Σταμπούλο, 36 ετών χρηματική ποινή 9.000 ευρώ στον Γιώργο Πετρακάκο ενώ σε κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Ν. Μαζιώτη, για σειρά πλημελλημάτων με τα οποία βαρύνεται.

Οι κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της εκκρεμούν, για να εκδικαστούν όταν συλληφθεί.

Στο μεταξύ, με κείμενο του – παρέμβαση που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο indymedia ο Ν. Μαζιώτης, κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησής του και συγχρόνως σχέδιο μεταγωγής και απομόνωσής του.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων στο κείμενό του, μια ημέρα πριν την ανακοίνωση της ποινής, «παρά το γεγονός ότι ήμουν τραυματισμένος με πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στο δεξί χέρι, μετά μια βδομάδα πλήρους απομόνωσης στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, μεταφέρθηκα στις φυλακές Διαβατών και στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 ήμουν ο πρώτος κρατούμενος που μεταφέρθηκε στις φυλακές τύπου Γ στο Δομοκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: