5.3.16

«Ο Τσίπρας μου πε να διώξω τον Πρετεντέρη»…



Ο Ψυχάρης παίζει το τελευταίο του χαρτί με νέες «αποκαλύψεις»…

Σας το λέμε τηλεγραφικά: Στο σημερινό του άρθρο, ο Ψυχάρης υποστηρίζει πως ο Τσίπρας του ζήτησε να φάει από το MEGA τον Ντερμπεντέρη και από τα «Νέα» τον διευθυντή της εφημερίδας, στη θέση του οποίου πρότεινε τον Βασίλη Μουλόπουλο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν είχε επιτελικές θέσεις στον ΔΟΛ. 

Η κυβέρνηση, μιλάει για «κατήφορο» (τι έχει τραβήξει και αυτή η ωραία ταινία με τη Ζωή Λάσκαρη!).

Στο πονηρό…



… του αρθράκι ο Ψυχάρης αναφέρει τα εξής: 

Όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνώριζε ότι στο τέλος της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το MEGA του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του προέδρου του MEGA με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμματου δεν επιτρέπει στα στελέχη του να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μία προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε στις εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο MEGA, καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν σε σημείο ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της δικαιοσύνης ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσιπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μία άλλη ιστορία. 

Η απάντηση της Γεροβασίλη

Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι «τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: