7.3.16

Κάμερον: Να βοηθήσουμε την "ήπειρο της Ευρώπης"...

Cameron: Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε την "ήπειρο της Ευρώπης"

Για την ανάγκη να διασφαλιστούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, μίλησε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο...
πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron.
Όπως τόνισε, "είναι σημαντικό να βοηθήσουμε την ήπειρο της Ευρώπης να εξασφαλίσει τα εξωτερικά της σύνορα. Είναι προς το συμφέρον μας για αυτό και αποστέλλουμε βρετανικά πλοία, για να κάνουν αυτό ακριβώς".
Διευκρίνισε δε ότι αυτό είναι που "υπογραμμίζει το ειδικό καθεστώς που έχουμε σε αυτόν τον οργανισμό, διότι ασφαλώς δεν είμαστε μέρος της Συνθήκης Σένγκεν, έχουμε τα δικά μας ισχυρά σύνορα, και οι μετανάστες που φθάνουν στην Ευρώπη δεν μπορούν να μπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και αυτό είναι σημαντικό να το καταλάβουν όλοι".
Αναφορικά με το θέμα του ασύλου, δήλωσε πως υπάρχει μία πολύ ισχυρή θέση της Βρετανίας, ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μια κοινή διαδικασία ασύλου στην Ευρώπη. "Έχουμε τη δική μας διαδικασία ασύλου, τον δικό μας τρόπο να τα κάνουμε αυτά, διατηρώντας τα σύνορά μας".
Σχολίασε ακόμη ότι με αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζεται το ειδικό καθεστώς της χώρας στην ΕΕ.
"Θα συμμετέχω σε αυτές τις συζητήσεις, θα είμαι σε θέση να προβάλω επιχειρήματα και να διασφαλίσω ότι αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα, που είναι καλό για την Ευρώπη, καθώς ασφαλώς ακόμη και εκτός της ΕΕ θα επηρεαζόμασταν από την μεταναστευτική κρίση, αλλά στο τέλος της ημέρας κρατάμε τα σύνορά μας και τον δικό μας τρόπο να χειριζόμαστε τα πράγματα, επειδή έχουμε τις καλύτερες προθέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: