18.3.16

Πιο κοντά ο ανασχηματισμός...

To Θέμα Μουζάλα φαίνεται ότι θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις σε εσωτερικό επίπεδο, και θα...
φέρει πιο κοντά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εκτονώσει την ένταση στις σχέσεις του με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού επιδιώκεται πλέον ο ανασχηματισμός το νωρίτερο δυνατό, πιθανότατα μέχρι το τέλος Μαρτίου, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου ένα μεγάλο μέρος της αξιολόγησης από την πλευρά των εταίρων και δανειστών της χώρας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρείται περίπου δεδομένο ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, και θα συναινέσει σε μια αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα από το κυβερνητικό σχήμα, μέσω του ανασχηματισμού.

Με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, και έχοντας αφήσει οριστικά πίσω του την εκκρεμότητα της αξιολόγησης μετά το Πάσχα, ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά να καλύψει το χαμένο έδαφος, και να προχωρήσει σε πολιτική αντεπίθεση, αξιοποιώντας και τα “κενά” που εμφανίζονται στη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, και να επιβάλλει τη δική της ατζέντα στην πολιτική καθημερινότητα...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: