13.3.16

Για ερασιτεχνισμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κουμουτσάκος...

Γιώργος ΚουμουτσάκοςΓια απόλυτο ερασιτεχνισμό στα κρίσιμα ζητήματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος  ζητώντας να...
δώσει διευκρινίσεις για τους Τούρκους τοποτηρητών στα ελληνικά νησιά.

Αμφισβητώντας τη διαχείριση του θέματος της παρουσίας Τούρκων τοποτηρητών στα ελληνικά νησιά με σκοπό την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία, ο ίδιος υποστήριξε (ΣΚΑΙ) πως οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει πολλές ανησυχίες στα νησιά.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει διευκρινίσεις. Ποιοι θα είναι οι άνθρωποι αυτοί, πώς θα εργάζονται εδώ, με ποια σχέση» σημείωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., η οποία αφήνει οριστικά πίσω τη γραμμή της συναίνεσης και κατευθύνεται σε μετωπική σύγκρουση για το προσφυγικό.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα ότι θα υπάρχουν και Έλληνες αξιωματούχοι σε τουρκικό έδαφος ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε ότι «το προσχέδιο που φέρει την υπογραφή Τσίπρα από όσα ξέρω δεν έχει αυτή την πρόνοια».

Χθες ο Νίκος Τόσκας εξήγησε πως το πρωτόκολλο προθέσεων που υπεγράφη στη Σμύρνη, «αφορά μία ανανέωση κατά κάποιο τρόπο, επιτάχυνση του υπάρχοντος πρωτοκόλλου προώθησης μεταναστών στη Τουρκία, του 2001, που επικυρώθηκε το 2002». 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο αυτό «θα υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να γίνεται η προώθηση γρηγορότερα, με ταχύτερο τρόπο», ώστε μέσα σε 48 ώρες να επιστρέφονται «οι οικονομικοί μετανάστες, αυτοί που δεν χρήζουν προστασίας» στην Τουρκία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: