17.3.16

Νέες συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά…

Άγριες συμπλοκές μεταναστών στον Πειραιά - Έβγαλαν μαχαίρια

Νέα επεισόδια εκδηλώθηκαν το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ομάδες μεταναστών και προσφύγων άρχισαν...
τις συμπλοκές, με επιθέσεις με καρέκλες και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί. 

Αλλά και το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών προσφύγων από αιχμηρό αντικείμενο-πιθανότατα μαχαίρι, στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1.


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από στελέχη του Λιμενικού, αλλά πήραν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Στο σημείο μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο, προκειμένου να ενημερωθούν επιτόπου για το συμβάν από τον διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Χρήστο Ζαφειρίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: