31.3.16

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας...

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Θεοδωράκης

...με το ΠΑΣΟΚ ο Θεοδωράκης...

Τη συγκρότηση επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη Βουλή η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Ο...
κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για μία «ενδιαφέρουσα συζήτηση», αλλά όπως επεσήμανε το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί των δύο κομμάτων. «Κρίθηκε απαραίτητο να συναινέσουμε στην ύπαρξη επιτροπής που θα δώσει το πλαίσιο των θέσεων και τη δυνατότητα να μπει νέος κόσμος στο χώρο της κεντροαριστερά» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν δέχονται ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι πιέσεις από του ευρωσοσιαλιστές για συμμετοχή στην κυβέρνηση, απάντησε ότι «δεν δεχόμαστε πίεση για συνεργασία από κανένα».

«Υπάρχουν δυνάμεις φιλελεύθερες, δυνάμεις του κέντρου, της κεντροαριστεράς, πείτε τες όπως θέλετε, που βασανίζονται να μπει ένα νέο πλαίσιο» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης. «Σε δύο μήνες θα πρέπει αυτή η επιτροπή να έχει βγάλει τα συμπεράσματά της» και συνέχισε λέγοντας ότι «ανάλογα με την πορεία της επιτροπής, ενδεχομένως να υπάρξει μορφή συνεργασίας και στη Βουλή».

Σε ερώτηση για το εάν μπορούν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετεί τις προοδευτικές δυνάμεις. 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «έγινε το πρώτο βήμα, από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα, που θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα νέο διχαστικό δίπολο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα αποτελείται από 25 μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: