6.3.16

Μαύρα σύννεφα πάνω από το Προεδρικό…

Οι συμφωνίες, οι διαφωνίες και οι αστερίσκοι στο συμβούλιο των αρχηγών για το προσφυγικό

Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Β. Λεβέντης, κάθισε στη θέση του, στην άκρη του τραπεζιού, κάπως συνοφρυωμένος. Ούτε...
καν μίλησε στον Στ. Θεοδωράκη που κατέφθασε με το μαύρο σακίδιο στην πλάτη, χωρίς γραβάτα και χαρούμενος. Πήγε αμέσως να χαιρετήσει τα κορίτσια των πρακτικών. 

Γενικά όλοι οι αρχηγοί (όπως θα παρατηρήσετε και από τα τηλεοπτικά πλάνα) πήραν το αυστηρό ύφος τους. Λίγες κουβέντες μεταξύ τους (ευχήθηκαν τα «χρόνια πολλά» στον κ. Μητσοτάκη - που κλείνει τα 48) και καθόλου όρεξη για αστεία. 

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδοτης, ο μόνος που έδειχνε χαρούμενος και χαμογελαστός ήταν ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πόζαρε σαν σταρ του σινεμά στις τηλεοπτικές κάμερες με εκείνο το γνωστό ύφος του ωσάν να τα έχει όλα υπό έλεγχο. Και όμως, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της Συνόδου, σημειώθηκε η πρώτη κόντρα ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. 

Αφορμή στάθηκε η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για τη δημιουργία κλειστών χώρων φύλαξης μεταναστών. Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν αρνητική, λέγοντας ότι «ακολουθούμε τη Συνθήκη της Γενεύης, σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, να κλείσει η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: