22.3.16

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε...

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, και Βέλγιο ενισχύουν την ασφάλεια των συνόρων τους μετά τα...
αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, ενώ πλήθος ευρωπαϊκών χωρών έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και δημόσιους χώρους.
Ειδικότερα η Γαλλία αποφάσισε να αναπτύξει 1.600 επιπλέον αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορά της και στις δημόσιες συγκοινωνίες όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Bernard Cazeneuve μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande.
Συνολικά 400 πρόσθετοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Παρισίου και στρατιωτικές περιπολίες θα επικεντρωθούν σε σημεία μέσων μαζικής μεταφοράς.
Όπως δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΣ "μετά τις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αποφάσισα να αναπτυχθούν 1.600 επιπλέον αστυνομικοί σε διάφορα σημεία σε όλη τη χώρα, στα συνοριακά σημεία ελέγχου, καθώς επίσης και στις υποδομές μεταφορών αέρος, θαλάσσης και στις σιδηροδρομικές μεταφορές”.
Πηγή του αεροδρομίου Ρουασί στο Παρίσι ανέφερε ότι έχουν ήδη ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή, οι γερμανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας, όπως και τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Εξάλλου μια επιπλέον αστυνομική παρουσία ήταν ευδιάκριτη στο αεροδρόμιο και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.
Επίσης ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά της χώρας μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.
Το Βέλγιο για πρώτη φορά στην ιστορία του ανέβασε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο "τέσσερα”, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ όπως αναφέρει το Russia Today, επικαλούμενο μαρτυρίες τα βελγικά σύνορα με τη Γαλλία και την Ολλανδία έχουν κλείσει.
Σε συναγερμό η Ευρώπη
Στο μεταξύ, η αστυνομία στη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και δημόσιους χώρους έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.
Η αστυνομία της Δανίας ανέφερε πως έχει αυξήσει τις περιπολίες στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και άλλα κύρια σημεία της πόλης έπειτα από τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε ένα σταθμό του μετρό στην πόλη.
"Είμαστε ενήμεροι για το τι συνέβη στις Βρυξέλλες. Ως εκ τούτου θα δείτε περισσότερη αστυνομία στο αεροδρόμιο και σε κύρια σημεία στην Κοπεγχάγη", ανέφερε η αστυνομία της Δανίας στην επίσημη σελίδα της στο Twitter.
Οι αρχές της Δανίας είχαν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού αφότου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με πυροβολισμούς σε μια εκδήλωση για την ελευθερία της έκφρασης και σε μία συναγωγή στην Κοπεγχάγη πέρυσι τον Φεβρουάριο.
Η αστυνομία στη Σουηδία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την παρουσία της στα αεροδρόμια και έλαβε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε άλλους δημόσιους χώρους.
Ο φινλανδός υπουργός Εσωτερικών Πετέρι Όρπο έγραψε στο Twitter: "Φινλανδοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν αυξήσει την επιτήρηση στο αεροδρόμιο Ελσίνκι-Βαντάα".
Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε όλα τα ιταλικά αεροδρόμια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών, όπως έκανε γνωστό ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ενισχύθηκε και ο συντονισμός και η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε καραμπινιέρους, αστυνομία και στρατιωτικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η ιταλική πρωτεύουσα και η Αγία Έδρα συνεχίζουν να συγκαταλέγονται στους κύριους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: