18.3.16

Ο Αχμέτ «διαπραγματεύεται»...




...ο Ταγίπ «βρυχάται»...

Τον... ευγενή ρόλο να «τορπιλίσει» τις προσπάθειες για συμφωνία στις Βρυξέλλες φαίνεται πως ανέλαβε από την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της χώρας, τη στιγμή που ο Τούρκος πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με την ΕΕ, εξαπέλυσε...
επίθεση κατά της Ένωσης με αφορμή το προσφυγικό.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα πριν να λέει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη όσον αφορά τα δικαιώματα όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό που κρίνει σωστό.

Είπε επίσης ότι η Ευρώπη «χορεύει σε ναρκοπέδιο» υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους.

Ο Ερντογάν δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή έχουν ενωθεί κατά της Τουρκίας. Και στη Δύση πολλές χώρες δεν μπορούν να υιοθετήσουν μια θέση αρχής. 

Γίνεται μια σύνοδος τώρα στις Βρυξέλλες. Πίσω από το κτίριο [της Συνόδου] οι Βέλγοι έδωσαν άδεια στο PKK -μια οργάνωση που έχει κηρυχθεί παράνομη στην Ε.Ε.- να στήσουν αντίσκηνο γεμάτο με τις κουρελιασμένες σημαίες του. 

Σήμερα προφανώς κατέβασαν τις σημαίες και τις αφίσες, αλλά ποιον κοροϊδεύουν; Δείξτε λίγη ειλικρίνεια και λίγη τιμιότητα! Αυτό λέγεται «παράδοση», παράδοση στην τρομοκρατία. 

Δεν υπάρχει λόγος η βόμβα που εξερράγη στην Άγκυρα να μην εκραγεί στις Βρυξέλλες, όπου οι αρχές έδωσαν την άδεια στους συμμάχους [των τρομοκρατών] να στήσουν την παράστασή τους.

Η πλήρης απερισκεψία της Ε.Ε. είναι σαν να χορεύει πάνω σε ναρκοπέδιο. Υπάρχει ένα αναπόφευκτο τέλος σε αυτό: έχετε ένα φίδι στον κόρφο σας και μπορεί ανα πάσα στιγμή να σας δαγκώσει.

Όταν οι ίδιες βόμβες εκραγούν στις πόλεις σας τότε θα καταλάβετε. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά...


Δεν υπάρχουν σχόλια: