2.3.16

Βούτσης: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση...

Βούτσης: Nα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η παρούσα Βουλή να τελειώσει με τα μνημόνια

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και συνολικά το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο βρίσκεται η χώρα, προκειμένου η Ελλάδα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στην ειδική...
εκδήλωση για την ενσωμάτων της Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

Όπως είπε, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, πρέπει να αντιληφθεί, πως όσο η χώρα δεν βγαίνει το συντομότερο δυνατόν από το πλαίσιο της επιτήρησης και των δεσμεύσεων δεν υπάρχει δυνατότητα για την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. « Οι μεταρρυθμίσεις μαζί με κάποιες από αυτές που είναι στα συμφωνηθέντα και μαζί με μια σειρά άλλων που έρχονται αποτελούν εμπόδιο. Υπάρχει και μια τιμωρητική διάσταση που έχουν αυτές οι απαιτήσεις ( των θεσμών) που οδηγούν τη χώρα σε τελμάτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Βούτσης, πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να «αποτινάξει» το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και υπογράμμισε με νόημα ότι η παρούσα Βουλή πρέπει στα επόμενα δύο χρόνια να κλείσει αυτή την επώδυνη διαδρομή (μνημόνια). « Διαφορετικά θα βρισκόμαστε εδώ να τα λέμε και να κάνουμε αναλύσεις και απογραφές αλλά δεν θα αφορούν τα νέα παιδιά», είπε. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευκαιρίας δοθείσης, αναφέρθηκε και στον ΦΠΑ των νησιών, λέγοντας ότι οι δανειστές είχαν απαιτήσεις στα όρια της τιμωρίας και ενδεχομένως εκδικητικότητας. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: