3.4.16

Πού οδηγεί ο εκβιασμός Τόμσεν...


 Γιατί ο Τσίπρας επιδιώκει τη σύγκρουση...
Ο Πολ Τόμσεν είναι ο «αρχιτέκτονας» δύο αδιέξοδων Μνημονίων και εκβιάζει διότι οι εργοδότες του δεν θέλουν να χρεωθούν και τρίτη αποτυχία. Έχει, δε, την πολυτέλεια να εκβιάζει εκ του ασφαλούς γιατί ...
τα λεφτά δεν τα βάζει εκείνος αλλά οι άλλοι, οι Ευρωπαίοι.


Η Μέρκελ είναι η - μικρή - ηγέτης μιας ημιδιαλυμένης κι αποπροσανατολισμένης Ευρώπης και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν θέλει να βάλει άλλο χρήμα υπέρ μιας «αλληλεγγύης» που δεν την πιστεύει. Είτε αυτό είναι σε ρευστό, είτε σε διαγραφή χρεών.

Η Ελλάδα είναι ο χρεοκοπημένος όμηρος που του ζητούν, και πάλι, να επιλέξει απλώς τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνει. Και επιτίθεται μετωπικά για να αγοράσει χρόνο επιβίωσης. Επιλέγοντας τη συμμαχία με τον «λιγότερο κακό» - εν προκειμένω, με την Ευρώπη της Γερμανίας - και ποντάροντας στις πιθανότητες ενός πολιτικού deal ελέω προσφυγικού και Brexit.

Η Αθήνα επιταχύνει τη σύγκρουση

Πρόκειται για το, απλό και κυνικό, κάδρο της σύγκρουσης συμφερόντων που αποτυπώνει η πολύκροτη διαρροή των wikileaks - μια σύγκρουση, που η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει καθαρά να επιταχύνει προκειμένου να αποφύγει ακριβώς τη νέα πιστωτική ασφυξία που «φλερτάρει» ο κ. Τόμσεν και οι επιτελείς του.

Είναι μια επιλογή με ρίσκα αλλά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, είναι και η μόνη επιλογή για να μην φθάσουμε στην, κατά Τσακαλώτο, διακεκαυμένη ζώνη του Ιουλίου με ανοιχτή την αξιολόγηση και άδεια ταμεία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: