24.4.16

Στην φυλακή για… κριτική στον Ερντογάν!..

Υπό κράτηση τέθηκε μία Ολλανδή δημοσιογράφος με καταγωγή από την Τουρκία, η οποία άσκησε κριτική στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω...
δημοσιευμάτων και αναρτήσεών της στο Διαδίκτυο.

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Metro» Εμπρού Ουμάρ, η οποία μένει στην Ολλανδία αλλά βρισκόταν για διακοπές στον τόπο καταγωγής της σύμφωνα με το Reuters, έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι αστυνομικοί βρίσκονται στην πόρτα της, για να τη μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα στο Κουσάντασι, το βράδυ του Σαββάτου.

Την Κυριακή, αφότου ανακρίθηκε, η Ουμάρ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και, όπως δήλωσε η ίδια, δεν της επετράπη η έξοδος από τη χώρα.

Σε άρθρο της την περασμένη εβδομάδα η Ουμάρ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα» και επέκρινε το τουρκικό προξενείο στην Ολλανδία, το οποίο είχε ζητήσει από τους Τούρκους που διαμένουν στις Κάτω Χώρες να αναφέρουν περιστατικά προσβολών κατά του κ. Ερντογάν. Αργότερα, η απόφαση το προξενείου ανακλήθηκε, μετά από θύελλα αντιδράσεων.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε επικοινώνησε με την Ουμάρ, ενώ το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: