14.4.16

Στρασβούργο και Βρυξέλλες οι επόμενοι σταθμοί Τσίπρα...


Στο Στρασβούργο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για συνάντηση και γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί...
στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτησή τους οι κ. Τσίπρας και Ολάντ στάθηκαν στην ανάγκη να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα η συμφωνία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα περίπου και κατά ένα μέρος, οι κ.κ. Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: