16.4.16

Habemus pactum στο «Ηilton»...


Κι όμως, άσπρος καπνός βγήκε από το «Hilton» την τελευταία ημέρα του κουαρτέτου στην Αθήνα εκεί γύρω στα ξημερώματα. Μόνο που...
ο άσπρος καπνός βγήκε όχι επειδή είχαμε συμφωνία (habemus pactum) με τους δανειστές αλλά από το... τσιγάρο του Γ. Σταθάκη. 
Τι ακριβώς είχε συμβεί; Λίγο προτού ολοκληρωθεί η συνάντηση την περασμένη Δευτέρα, οι συνεργάτες του υπουργού Ανάπτυξης (και διαπραγματευτή) Γ. Σταθάκη τον αναζήτησαν. Κάτι ήθελαν να τους διευκρινίσει, πλην όμως ο υπουργός ήταν άφαντος. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι μπορεί να πήγε με τον Ευ. Τσακαλώτο στο γνωστό του στέκι, τη «Στοά» (στην οδό Βουλής), για να πιουν έναν καφέ. Και οι αθεόφοβοι τηλεφώνησαν στη «Στοά». «Μήπως είναι εκεί ο υπουργός;» ρώτησαν. Οταν πήραν αρνητική απάντηση, άρχισαν να ψάχνουν τον υπουργό στο «Hilton». Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι ολόκληρο το ξενοδοχείο είναι... non smoking zone, εκτός από ένα μικρό... ξέφωτο δίπλα στο «Βυζαντινόν». Είδαν οι συνεργάτες του εκεί άσπρο... καπνό και κατάλαβαν αμέσως ότι εκεί είναι ο υπουργός, μανιώδης καπνιστής, μοναδικός επισκέπτης του... ξέφωτου εκείνο το πρωινό, και χαλάρωνε.

"ΒΗΜΑτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: