22.4.16

O γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα και το Eurogroup...


Eurogroup: Ελπίδες υπό προϋποθέσεις βλέπει για την Ελλάδα ο γερμανικός Τύπος


Ανοιξιάτικος "πυρετός" κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε στο Άμστερνταμ, γράφει η Deutsche Welle και προσθέτει:  "Δεν είναι μόνο...
οι τουλίπες που ανθίζουν αλλά και η ελπίδα για συμφωνία με την Ελλάδα. Τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί". 

Για το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους, θα υπάρξει μία ειδική σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την ερχόμενη Πέμπτη, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus και προσθέτει: "Δεν είναι καλά τα νέα για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές". 
   
Η Ελλάδα εξακολουθεί να μαστίζεται από οικονομική κρίση αλλά και άλλα δύο ευρωπαϊκά κράτη υπολείπονται των προσδοκιών: Ισπανία και Πορτογαλία. 
Για την Ελλάδα, το περιοδικό Focus επισημαίνει ότι, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηνών και πιστωτών συνεχίζονται... Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία, προκειμένου να της καταβληθούν τα χρήματα από το τρίτο πακέτο στήριξης. Για μία ακόμη φορά η χώρα απειλείται με πτώχευση...

Ειδική σύνοδος έχει προγραμματιστεί για την ελληνική κρίση χρέους. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε θα συζητήσουν την ερχόμενη Πέμπτη για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει να υλοποιηθούν στην Ελλάδα, επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt". 
   
H Ελλάδα έχει καθυστερήσει εδώ και μήνες να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές. Για τον επικεφαλής τoυ Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η συζήτηση ήταν ένα καλό βήμα προς τα εμπρός.
  
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ότι ζήτησε τη βιωσιμότητα του χρέους. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι το θέμα δεν είναι του παρόντος ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτα πρέπει να έρθουν οι μεταρρυθμίσεις. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: