17.4.16

O Κλούνεϊ δικαιώνει τον Σάντερς...


...που καταδικάζει τις «αισχρές δαπάνες» στην προεκλογική κούρσα...
Μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του NBC και τον δημοσιογράφο Chuck Todd, μία ημέρα μόλις μετά τη διοργάνωση δείπνου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία της Κλίντον, ο Τζορτζ Κλούνεϊ δικαιώνει τον Μπέρνι Σάντερς.

Αφορμή για...
τις δηλώσεις ήταν το απίστευτο κόστος κάθε πρόσκλησης για το δείπνο, εν προκειμένω, 353.400 δολάρια ανά ζευγάρι, αλλά και οι υποστηρικτές του Σάντερς που διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική αυτή, εμποδίζοντας το αυτοκίνητο και της ασφάλεια της Κλίντον.  



Ο Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ και αντίπαλος της Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα, εξαπολύει πυρά εναντίον της πρώην υπουργού Εξωτερικών για τις εκδηλώσεις μέσω των οποίων συγκεντρώνει μεγάλα ποσά, αλλά και διότι αποδέχεται μεγάλες δωρεές για την εκστρατεία της.



«Όταν το στρατόπεδο του Σάντερς μιλάει για αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Είναι γελοίο το ότι πρέπει να έχουμε τέτοια ‘αισχρά ποσά’ στην πολιτική. Συμφωνώ απόλυτα», λέει ο Κλούνεϊ στη συνέντευξη του.



Σε απάντηση της διοργάνωσης του εν λόγω δείπνου, οι συνεργάτες του Σάντερς έστειλαν την Παρασκευή e-mail στους υποστηρικτές του, καλώντας τους να συμβάλουν στη χρηματοδότησή της, συνεισφέροντας ο καθένας το ποσόν των 3,53 δολαρίων.



Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Μπέρνι Σάντερς είχε δηλώσει στο CNN: «Σέβομαι τον Τζορτζ Κλούνεϊ, είναι καλός ηθοποιός, μου αρέσει. Αλλά αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με την αμερικανική πολιτική, ότι τα μεγάλα ποσά κυριαρχούν στο πολιτικό μας σύστημα. Συνεπώς, δεν πρόκειται για κριτική προς τον Κλούνεϊ, αλλά για κριτική στο διεφθαρμένο σύστημα με το οποίο γίνεται η χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, στο γεγονός ότι αυτοί που συμμετέχουν, επηρεάζουν με αθέμιτο τρόπο την πολιτική ως διαδικασία».



Ολόκληρη η συνέντευξη Κλούνεϊ μεταδίδεται σήμερα, Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: