23.5.16

«Τονώνει» κινηματογραφιστές η ΕΡΤ με 1,5 εκατ. ευρώ...

ΕΡΤ

 Σωτήρης Μανιάτης

Έπειτα μια τετραετία απόλυτης… ξηρασίας, εξαιτίας του λουκέτου και του μαύρου στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 οι Έλληνες κινηματογραφιστές θα δουν επιτέλους το…

χρώμα του χρήματος από τη δημόσια τηλεόραση.

Πρόκειται για το 1,5% επί του τζίρου που... προβλέπεται από τη νομοθεσία για την ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου που πριν από λίγο η διοίκηση της ΕΡΤ μαζί με τη σχετική Επιτροπή ανακοίνωσαν ότι επανέρχεται.

Σε αυτήν την πρώτη φάση θα δοθούν άμεσα περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά έως το τέλος του έτους προβλέπεται να δοθεί ακόμα 1,1 εκατ. ευρώ καθώς το συνολικό ποσό έχει υπολογιστεί στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά αφορούν την τηλεοπτική περίοδο 2014-2015 και θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια για Έλληνες δημιουργούς που στα χρόνια της κρίσης αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και δίνουν αγώνα για να ξεπεράσουν συχνά…  αδιέξοδες καταστάσεις.

Η Επιτροπή σε αυτή τη φάση επεξεργάστηκε 33 ταινίες και από αυτές ενέκρινε ποσά από 16.000 έως και 170.000 ευρώ σε 22 από αυτές.

Θα υπάρξει βέβαια και συνέχεια ενώ δεν αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο επανεξέτασης ορισμένων αν υπάρξουν ενστάσεις ή διορθώσεις στο υλικό που κατατέθηκε.

Κατά τα λοιπά ο Λάμπης Ταγματάρχης ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ θα ξαναμπεί στη διαδικασία δημιουργία ελληνικών σειρών πιθανότατα από το 2017, αλλά μέσα σε αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η σχετική προκήρυξη για την κατάθεση προτάσεων.

Μαζί με στελέχη του αθλητικού τομέα ανακοίνωσαν και τις πυκνές αθλητικές μεταδόσεις (απευθείας και σε μαγνητοσκόπηση) του καλοκαιριού.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει 51 ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του Euro 2016 από τα γήπεδα της Γαλλίας (10 Ιουνίου - 10 Ιουλίου), χωρίς δυστυχώς συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εννέα αναμετρήσεις για το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ από το Τορίνο (4-9 Ιουλίου) με την εθνική μας ομάδα να διεκδικεί εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων.
Θα μεταδώσει επίσης χάντμπολ, βόλεϊ, Φόρμουλα 1, στίβο από τα Daimonds League.
Τέλος, θα μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (5-21 Αυγούστου), αν και όλα θα ξεκινήσουν νωρίτερα με ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στις 3 και 4 Αυγούστου...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: