22.5.16

Τηλεοπτική σεζόν-ορόσημο...



...με μείωση της τηλεθέασης…

Αλλη μια τηλεοπτική σεζόν οδεύει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή της και όπως φαίνεται θα είναι και η τελευταία με αυτή τη μορφή. Οχι μόνο γιατί τα στελέχη των καναλιών μετρούν ήδη «κέρδη» και «ζημίες» και όλα δείχνουν ότι...
θα είναι μια σεζόν ανατροπής των συνηθισμένων.

Αλλά κυρίως γιατί, αν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και οι εξαγγελίες γίνουν πραγματικότητα και ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες η πρώτη αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών γενικού περιεχομένου, τότε η επόμενη τηλεοπτική περίοδος δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες.

Παρατηρούνται ήδη πάντως χρονοκαθυστερήσεις, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναρτηθεί η τελική προκήρυξη για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό. Τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που έχει αναλάβει τη διαδικασία, επεξεργάζονται ακόμα σημαντικές νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες του τελικού κειμένου.


Πάντως, αν οι διαδικασίες αδειοδότησης ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, το ερχόμενο φθινόπωρο τα οκτώ κανάλια εθνικής εμβέλειας που εκπέμπουν σήμερα (ένα, το Alter, έχει ήδη κλείσει) θα γίνουν τέσσερα, αφού τόσα έχει αποφασίσει να βγάλει σε πλειστηριασμό η κυβέρνηση. Συνεπώς τουλάχιστον τέσσερα κανάλια θα κλείσουν, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και νέους παίκτες στο τηλεοπτικό τοπίο το οποίο σε κάθε περίπτωση θα είναι τελείως διαφορετικό από το σημερινό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Σωτήρη Μανιάτη ΕΔΩ

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: