19.5.16

ΝΔ: "Οχι" σε Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων...



Ο κύβος για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στο πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ερρίφθη. Μετά το "όχι" στα μέτρα...
των έμμεσων φόρων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και τη διευρυμένη σύσκεψη της ομάδας Συντονισμού του Κοινοβουλευτικού Έργου, αποφάσισε να καταψηφίσει τις διατάξεις για το Ταμείο των Αποκρατικοποιήσεων και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 
Αναφορικά με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως το ΤΑΙΠΕΔ είχε διάρκεια έξι ετών, ενώ το νέο σχήμα θα έχει διάρκεια 99 ετών, έχοντας στην κατοχή του ολόκληρη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του υπό διαμόρφωση σχήματος θα αποτελεί, ουσιαστικά,  επιλογή των πιστωτών της χώρας και όχι της ελληνικής κυβέρνησης.
Η λεωφόρος Συγγρού επέλεξε, παράλληλα, το ξεκάθαρο "όχι" αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο προς το παρόν ποια στάση θα κρατήσει πέριξ του μηχανισμού διαχείρισης ιδιωτικού χρέους στα κόκκινα δάνεια. Από εκεί και πέρα και σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ αναμένεται πως θα ταχθεί υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 

Επί τρεις και πλέον ώρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι έξι συντονιστές της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο ειδικός συντονιστής για το Μεταναστευτικό, Βασίλης Κικίλιας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Τσιάρας, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενημερώθηκαν από τον κ. Σταϊκούρα για τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου-μαμούθ, που θέτει στην πρέσα εκατομμύρια πολίτες. Στη συνέχεια, η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έθεσε επί τάπητος μία προς μία τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου, ενώ η συνολική τοποθέτηση της λεωφόρου Συγγρού θα αποτυπωθεί στην ομιλία του κ. Σταϊκούρα, σε λίγη ώρα από τώρα στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: