19.5.16

Μέρα κινητοποιήσεων και η Πέμπτη στη Γαλλία



Νέα μέρα απεργιών και διαδηλώσεων σήμερα Πέμπτη στη Γαλλία. Την επομένη των αστυνομικών επιθέσεων και της πυρπόλησης περιπολικού στο Παρίσι, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει...
την αποφασιστικότητά της απέναντι στα κινητοποιήσεις και τα μπλόκα, διαμηνύοντας ότι ο νόμος για την Εργασία θα περάσει.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, οι διαδηλωτές κατά του νόμου για την Εργασία πρόκειται να βγουν στους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα επτά συνδικάτων και οργανώσεων νέων, οι οποίοι απαιτούν την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου.



Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του, προέβλεψε ότι ο νόμος «θα περάσει, επειδή συζητήθηκε, μετατράπηκε, διορθώθηκε, τροποποιήθηκε», όπως είπε.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, κάλεσε τα συνδικάτα, στη διάρκεια συνέντευξής του στο βελγικό RTL, να «αναλάβουν τις ευθύνες τους», προειδοποιώντας ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα».



Πάντως, οι διαδηλωτές προετοιμάζονται για τη νέα κινητοποίηση. Στο Παρίσι, είναι προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας για τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ οδηγοί φορτηγών παραμένουν στα μπλόκα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε διυλιστήρια, λιμάνια και αεροδρόμια, σε ολόκληρη τη χώρα

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: