22.5.16

Δεύτερη η συμμαχία Podemos - Ενωμένης Αριστεράς...

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ηγέτης των Podemos

Ανατροπή στις ισπανικές εκλογές δείχνει δημοσκόπηση που παρουσιάζει στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος τους «Ενωμένους Μπορούμε» των Podemos και της Ενωμένης Αριστεράς, αυξάνοντας σε τρεις μονάδες...
τη διαφορά της από το Σοσιαλιστικό κόμμα που υποχώρησε στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι προηγείται με 29,9% παραμένοντας μακριά από την αυτοδυναμία, ενώ ακολουθεί με 23 ,2% η συμμαχία των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα συγκεντρώνει 20,2%, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθούν οι Πολίτες με 15,5%, σύμφωνα με τα έρευνα της Metroscopia για την εφημερίδα El Pais.

«Με την στρατηγική στροφή της τελευταίας στιγμής που οδήγησε στον συνασπισμό με την Ενωμένη Αριστερά, οι Podemos καταφέρνουν να αλλάξουν το σκηνικό» σημειώνει η ισπανική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «η άθροιση των δυνάμεων του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του Αλμπέρτο Γκαρθόν φαίνεται να αποδίδει ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου».

Ωστόσο, η El Pais τονίζει ότι ακόμη και αν το ισπανικό Σοσιαλιστικό κόμμα έρθει τρίτο, δεν αποκλείεται λόγω του εκλογικού νόμου να αποσπάσει περισσότερες έδρες από την συμμαχία Podemos-Ενωμένης Αριστεράς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες θα κυμανθεί γύρω στο 68%-ποσοστό κατά 5 μονάδες μικρότερο από τις προηγούμενες εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.

Τέλος, το Λαϊκό Κόμμα θα επωφεληθεί από τη σχετικά χαμηλή συμμετοχή, που αναμένεται ότι θα φτάσει το 68%, πέντε μονάδες μικρότερη από εκείνη του Δεκεμβρίου, αναφέρει η El Pais.

Δεν υπάρχουν σχόλια: