12.6.16

20 οι νεκροί από την επίθεση στη Φλόριντα...



Νεκρός και ο δράστης...

Ως πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζει την επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ορλάντο η αστυνομία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι...
υπάρχουν πολλοί νεκροί μέσα στο club, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι είναι τουλάχιστον 20. Οι τραυματίες είναι 42, ενώ ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μϊνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο ένοπλος που εισέβαλε στο γκέι club Pulse κρατούσε μια καραμπίνα και ένα περίστροφο. Σημείωσε δε πως είχε μαζί του και ένος είδος μηχανισμού, ενώ νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο ένοπλος αντάλλαξε πυροβολισμούς με έναν αστυνομικό που ήταν μέσα στο Pulse και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο του μαγαζιού παίρνοντας ομήρους.

Στη συνέχεια οι αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έφοδο για να σώσουν τους ομήρους.

Το χρονικό

Αμερικανικά μέσα μετέδιδαν, νωρίτερα, ότι ο ένοπλος είχε κλειστεί μέσα στο gay bar «Pulse Club», ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κρατούσε ομήρους. Οι ιδιοκτήτες του κέντρου είχαν κάνει έκκληση μέσω Facebook σε όσους ήταν παρόντες «να βγουν έξω και να τρέξουν».

«Υπάρχουν τραυματίες, προς το παρόν δεν ξέρω αν υπάρχουν και νεκροί» είπε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι συνάδελφοί του ερευνούν τον χώρο και προσπαθούν να βγάλουν έξω όλους τους πελάτες και το προσωπικό.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε του «πολλούς τραυματίες» και σε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή.

«Όλοι έπεσαν στο πάτωμα. Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα» δήλωσε μάρτυρας στο Sky News.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: