17.6.16

Μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος με καύσωνα...

Μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος με καύσωνα (Βίντεο)
Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με την κίνηση στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια να είναι αυξημένη.

Αρκετές χιλιάδες Αθηναίοι προτίμησαν τα νησιά των...
Κυκλάδων αλλά και του Αργοσαρωνικού για την απόδρασή τους. Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά​ και της Ραφήνας αναχωρούν γεμάτα, ενώ όπως μετέδωσε ο ALPHA έχουν οριστεί έκτακτα δρομολόγια, τα εισιτήρια για τα οποία ωστόσο έχουν εξαντληθεί.

Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία, που έχει λάβει έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας κατά τομείς βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

Στο εορταστικό τριήμερο ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμισι τόνου:

  • Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο ρεύμα εξόδου από 16.00 έως 22.00.
  • Το Σάββατο 18 Ιουνίου στο ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00.
  • Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16.00 έως 23.00.
  • Την Κυριακή 19 Ιουνίου δεν ισχύουν απαγορεύσεις.
Στο μεταξύ, το τριήμερο αναμένεται ιδιαίτερα καυτό και όσοι παραμείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται να ταλαιπωρηθούν από τον καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς. Το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο τουλάχιστον έως τη Δευτέρα.

Ειδικότερα αύριο και την Κυριακή οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα φτάσουν:

α. Στην Ήπειρο και την Βόρεια Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου
β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στη Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο) τους 39 με 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου
γ. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη του 35 με 37 βαθμούς Κελσίου

Την Δευτέρα (20/6/2016) μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στην δυτική και βόρεια χώρα αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά...

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: