17.6.16

Έριξε 3άρα η Ισπανία…

Με μαέστρο τον Ινιέστα, η Ισπανία έπαιξε σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθάρισε 3-0 την Τουρκία και...
φουλάρει για το three peat. 

Για να αφοπλίσεις τους Ισπανούς, πρέπει να τους πάρεις την μπάλα. Οι Τούρκοι δεν το έκαναν και απλώς περίμεναν το μοιραίο. Το δοκάρι τους έσωσε (12’) σε κεφαλιά του Μοράτα, όμως απέναντι σε ένα ακίνδυνο αντίπαλο οι Ισπανοί έκαναν ότι ήθελαν και λίγο μετά το ημίωρο βρήκαν τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα τους.

Ο Νολίτο έκανε μία σέντρα ακριβείας από τα αριστερά (34’) ο Μοράτα βγήκε πρώτος στην μπάλα και με ανάποδη φαλτσαριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ισπανία.

Το γκολ αυτό φαίνεται ότι ζάλισε τους παίκτες του Τερίμ που άρχισαν να… παραπατάνε στο γήπεδο. Από μία τέτοια θολούρα του Μεχμέτ Τοπάλ που γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω ξεκίνησε το δεύτερο γκολ, με τον Νολίτο να «μυρίζεται» την γκέλα και να κάνει σαν σε προπόνηση το 2-0.

Τα… γκάζια του Τερίμ στην ανάπαυλα δεν φάνηκε να πιάνουν τόπο. Ο Ινιέστα συνέχισε τα κόλπα του και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε ο μαγικός συνδυασμός για το 3-0. Ο Καταλανός μέσος βρήκε τον Τζόρντι Άλμπα που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, εκείνος με την μία έδωσε στον Μοράτα και ο Ισπανός φορ σε κενή εστία έκανε το 3-0 (49’) απέναντι σε μία πελαγωμένη τουρκική άμυνα. Γκολ που ήρθε μετά από 21 πάσες με τον Πικέ να είναι ο μόνος Ισπανός που δεν ακούμπησε την μπάλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: