21.6.16

Νίκη και πρωτιά για την Γερμανία...

Στην επόμενη φάση για πρώτη φορά και η Πολωνία...

Οι Γερμανοί πήραν εξ’ αρχής τα ηνία του αγώνα και μέχρι να ανοίξουν το σκορ στο 30 λεπτό, είχαν δημιουργήσει πέντε μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο οι Βορειοϊρλανδοί είχαν σε...
μεγάλη ημέρα τον ΜακΓκόβερν που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Ο τερματοφύλακας των Βρετανών είπε «όχι» σε Μίλερ (8’), Εζίλ (11’) και Γκέτσε (12’), ενώ ο Μίλερ στο 23’ με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η Βόρειος Ιρλανδία είχε την πρώτη της τελική στο 26’ αλλά το σουτ του Γουόρντ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Νόιερ και ένα λεπτό μετά, τα πάντσερ είχαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία μέχρι το γκολ. Ο Κίμιχ σέντραρε από τα αριστερά, ο Μίλερ έκανε την κεφαλιά-ψαράκι αλλά για κακή του τύχη, η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι Γερμανοί πήραν αυτό που δικαιούνταν.

Ο Γκόμεζ έβγαλε καταπληκτική τον Μίλερ απέναντι από τον ΜακΓκόβερν, αυτός κλείστηκε και έστρωσε πίσω του στον φορ της Μπεσίκτας, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 35’ δε, ο Μίλερ έχασε νέα ευκαιρία, όταν με πλασέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία των Γερμανών στο πρώτο μέρος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Πολωνία βρίσκεται στη νοκ άουτ φάση ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην τρίτη συμμετοχή της και μάλιστα, συνεχόμενη -από το 2008!

Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα, αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στους φιλότιμους Ουκρανούς, που δεν ήθελαν να φύγουν με 0 βαθμούς και γκολ από τα γήπεδα της Γαλλίας, νίκησαν 1-0 στο «Βελοντρόμ» με ένα καταπληκτικό τέρμα του Μπλαστσικόφσκι στο 54’ και προκρίθηκαν στους «16» του EURO, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία.

Οι Πολωνοί τερμάτισαν δεύτεροι στον 3ο όμιλο, χάνοντας στη διαφορά γκολ την πρωτιά από τη Γερμανία, που επικράτησε και αυτή 1-0 της Β. Ιρλανδίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: