14.6.16

Μάθε τέχνη και άσ” την…

Προκόπης Παυλόπουλος
Ήταν η μαστίχα και το Μουσείο της Μαστίχας στη Χίο που έφερε τόσους πολιτικούς στο νησί. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, τον πρώην Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, βουλευτές, πρώην βουλευτές και τον...
υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά πώς μαζεύεται η μαστίχα και τι διαδικασία ακολουθείται έως την τελική της μορφή.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε τις πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και προσωπικά της προέδρου του Σοφίας Στάικου, ενώ ο υπουργός κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι μουσεία όπως της Χίου αποτελούν κιβωτούς διάσωσης κυρίως άυλων αξιών. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη πλήθος δημοσιογράφων και πολιτικών ήταν εκεί: Όπως για παράδειγμα (εκτός των προαναφερόμενων) από τους πολιτικούς οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Νότης Μηταράκης, Νίκος Δένδιας, Γ. Κουμουτσάκος, Μαρία Σπυράκη, Θ. Ρουσόπουλος και Π. Μολυβιάτης.

Το φαγητό που προσφέρθηκε μαγειρεμένο με μαστίχα, όπως χερίσια μακαρόνια (χειροποίητα), σαλάτες, σκορπίνα, φρούτα και βεβαίως γλυκό. Ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επιστρέψουν μαζί  στην Αθήνα με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Πηγή: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: