2.6.16

Ζέστη και λασποβροχές από το απόγευμα...

Καιρός: Ζέστη και λασποβροχές από το απόγευμα

Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά...
αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και πρόσκαιρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία και στα ανατολικά και νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς και κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις και τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις και τους ανέμους να είναι μεταβλητοί και πρόσκαιρα να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: