14.6.16

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία...


Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Λε Μιρό, δολοφονήθηκε χθες βράδυ μπροστά στο σπίτι του, στο Ιβλίν (κοντά στο Παρίσι) από έναν άνδρα...
που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι.

Ο δράστης οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, όλοι οι περίοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και στο σημείο έφτασε μονάδα της RAID (ειδικές δυνάμεις).

«Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης», αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ. «Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε (οι άνδρες της RAID να προχωρήσουν σε) επίθεση», πρόσθεσε.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στη συνοικία.

Μετά την επέμβαση των αστυνομικών, βρέθηκε το πτώμα του δράστη αλλά και η σορός μιας γυναίκας, της συντρόφου του αξιωματικού που δολοφονήθηκε.

Η γυναίκα ήταν διοικητική υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μαντ λα Ζολί.

Μέλη της μονάδας RAID εντόπισαν σώο τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας. Κατά συγκλίνουσες πηγές, ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό κράτος κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλαχού Ακμπάρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε ο ISIS, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.

«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση, προσθέτοντας ότι σήμερα θα ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID.

Στη Γαλλία, όπου διεξάγεται από την 10η Ιουνίου το Euro 2016, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας θεωρείται υψηλός από τις αρχές.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: