15.6.16

Η γηραιότερη των ηπείρων Ευρώπη...




Η γηραιότερη των ηπείρων Ευρώπη... Γη στην εποχή μας που παριστάνει την... άδολη γηραιά κυρία, που μόνο απειλείται, παρά τις καλές-εξαγνισμένες προθέσεις της, τη μητρική αγάπη...
προς όλους όσοι την εχθρεύονται και με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας...

Βεβαίως σεβαστή είναι η απώλεια της ζωής, κάθε ζωής, αλλά η Ευρώπη που αυτοπροσδιορίζεται λοιπόν, μέσω δηλώσεων αξιωματούχων της κάθε ιδιότητας, ως άμοιρη ευθυνών του αίματος που ρέει τις τελευταίες ημέρες, απλά παριστάνει κάτι που δεν είναι!

Παριστάνει πως δεν κατανοεί την ανάγκη αναδιάταξης καταπιεστικών κοινωνιών της, όπως και η γαλλική, όπως και η αγγλική και όχι μόνο, που παριστάνουν τώρα τις... ειρηνοποιές δυνάμεις!

Παριστάνουν, λοιπόν, πως ξεχνούν ότι οι προερχόμενοι από τον αραβικό κόσμο ή την Αφρική (και όχι μόνο...) που αντιδρούν βίαια και με αφορμή την συνύπαρξη των εθνικών ομάδων της ηπείρου, είναι πολίτες πατρίδων που, ιστορικά αλλά όχι μόνο σε μακρινές εποχές όσο και στις μέρες μας, έχουν υποστεί αφαίμαξη από την Ευρώπη... Χωρίς δίκαιη ανταπόδοση!

Αλλά εισέπραξαν εκμετάλλευση κυρίως από αστικές δημοκρατίες-γενέτειρες της δυτικής κοσμοθεωρίας!

Η γενίκευση της βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο εντός εποχής συνολικής παρακμής σε διεθνές επίπεδο φωνάζει: «Οφείλετε να αναδιατάξετε τις κοινωνίες σας πριν η κατάσταση που ριζώνει τώρα βγάλει καρπούς!».

Αναρωτιέμαι τώρα αν όσα αποτυπώνουν η καρδιά και το χέρι είναι υπερβολικά, αναλογίζομαι μήπως κινδυνολογώ, επειδή και σε άλλες δύσκολες ιστορικές περιόδους, ειδικότερα η ήπειρος μας, γενικότερα η παγκόσμια κοινωνία, ανέκαμψαν, αλλά δεν απαντώ στον εαυτό μου...


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Σπύρου Τσάμη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: