21.6.16

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα στη Ρόδο...(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα στη Ρόδο - Επί ποδός οι αρχές για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων (Βίντεο - φωτό)

...Επί ποδός οι αρχές για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων

«Σε μερικό έλεγχο έχει τεθεί  η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο» που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, στο νότιο μέρος του νησιού, σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία του newpost.gr, με την πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού, η οποία απείλησε ακόμη και...
κατοικίες σε περιοχές όπως η Ίστριος, η Αρνίθα, η Απολακκιά και η Μονόλιθος.

Όπως τόνισε η πυροσβεστική ,οι δυνάμεις ​βρίσκονται επί ποδός για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, ενώ μέχρις στιγμής δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στις 6 π.μ., σύμφωνα με τη rodiaki.gr απογειώθηκαν και πάλι δύο Κάναντερ τα οποία εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις.

Σε ό,τι αφορά την έκταση που έκαψε η φωτιά, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας εξήγησε ότι:

«πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση φωτιάς για την Ρόδο. Η πυρκαγιά έκαιγε σε μεγάλη έκταση και με μεγάλη ταχύτητα γεγονός που έκανε δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Έχει καεί μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις της Δασικής Υπηρεσίας Ρόδου και της Πυροσβεστικής κάνουν λόγω για 15.000 έως 25.000 στρέμματα καμένης γης. Ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική «δεν υπάρχει σαφής εικόνα, ακόμα».



newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: