13.6.16

Στοχοποιεί εργαζόμενους...

Βασίλης Λεβέντης
Νίκος Φωτόπουλος

Δημαγωγία, συκοφαντίες, ψεύδη και στην ούγια… Λεβέντης! Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 16 μηνών, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, επιχειρεί να γίνει αρεστός στο κοινό του κατασυκοφαντώντας τους εργαζόμενους της...
δημοτικής ραδιοτηλεόρασης του Δήμου Θεσσαλονίκης (TV100, FM100 και FM100,6).

Απευθυνόμενος την Τετάρτη στο κοινό της πόλης, ο κ. Λεβέντης επιδόθηκε σε ένα ντελίριο δημαγωγίας και δεν δίστασε να επικαλεστεί μια σειρά από ψεύδη προκειμένου να τεκμηριώσει (sic) την πεποίθησή του ότι «στο Δημόσιο είναι πάρα πολλοί αργόμισθοι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης ισχυρίστηκε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, μείωσε το προσωπικό της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) και «από 400 που ήταν επί Παπαγεωργόπουλου, τους έχει κάνει 240». Και πρόσθεσε λίγο πριν αποσπάσει το χειροκρότημα των παρευρισκομένων: «Η TV100 είναι χρήσιμη αλλά θέλει τόσους πολλούς; Πάλι πολλοί είναι. Να τους βάλει στην καθαριότητα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολιτικός -και συγγραφέας της συλλογής δημοσιευμάτων με τίτλο «Εκδότες και δημοσιογράφοι, οι μεγάλες πληγές της ελληνικής κοινωνίας»-, Β. Λεβέντης, στοχοποιεί τους εργαζόμενους στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τον Μάρτιο του 2015, προσκεκλημένος της εκπομπής «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει: «Πολύς κόσμος στην TV100 μέσα. Αργόσχολοι όλοι».

Τρεις βδομάδες αργότερα (14 Απριλίου 2015), σχολιάζοντας επί παντός επιστητού από το στούντιο του δικτύου CenterTV, υπήρξε ακόμη πιο περιγραφικός: «Στην είσοδο τρεις, στο τηλεφωνικό κέντρο πέντε, στο μακιγιάζ τέσσερις-πέντε. Λέω στον Μπουτάρη ότι στο TV100 είδα πολύ πλήθος. Ολοι αυτοί τι κάνουν; Μήπως είναι αργόμισθοι;».

Θα μπορούσε να πει ο κ. Λεβέντης ότι παραπλανήθηκε, ότι δεν γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία κι άθελά του αδίκησε τους εργαζόμενους στη δημοτική ραδιοτηλεόραση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα ψεύδη που εκστόμισε κατά την προχθεσινή επίθεσή του αποτελούν αντικείμενο «πλάνης».

Μία μέρα νωρίτερα, αμέσως μετά την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων της TV100, ο κ. Λεβέντης είχε ενημερωθεί από τον γενικό διευθυντή και τον διευθυντή Τηλεόρασης της ΔΕΠΘΕ για τα πραγματικά δεδομένα.

Οτι η ΔΕΠΘΕ μισθοδοτεί όχι περισσότερους από 119 εργαζόμενους (από 210 που απασχολούνταν στις 31/12/2010) και ότι η δημόσια δαπάνη λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και των Δημοτικών Ραδιοφώνων περιορίστηκε δραστικά, από 9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009 σε μόλις 3,3 εκατ. ευρώ το 2014, το 2015 και το 2016.

Αλλά κι αν ακόμα «ξέχασε» τα στοιχεία που του ανέφερε η διεύθυνση της ΔΕΠΘΕ, προτού εκφραστεί δημόσια, ο κ. Λεβέντης μπορούσε κάλλιστα να ανατρέξει στους ετήσιους απολογισμούς πεπραγμένων της εταιρείας που είναι δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα www.fm100.gr.

Δυστυχώς, η συστηματική χρήση ψευδών στοιχείων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών («αργόσχολος», «αργόμισθος») σε βάρος συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης και των εργαζομένων τους γεννά εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία αλλά και για τη σκοπιμότητα που υπηρετεί ο δημόσιος λόγος του «πολιτικού ανδρός»...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: