17.6.16

Ο βρετανικός Τύπος για τη δολοφονία της Κοξ...



Πίστευε σ΄έναν καλύτερο κόσμο. Πρόκειται για μία επίθεση κατά της ανθρωπότητας, κατά της δημοκρατίας. Με πηχυαίους τίτλους και εξαίροντας το ήθος της αδικοχαμένης Βρετανής πολιτικού, Τζο Κοξ...
ο βρετανικός Τύπος αποτίει φόρο φόρο τιμής στην βουλευτή των Εργατικών. Eνα 24ωρο μετά την δολοφονία της 42χρονης γυναίκας, τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων καταδικάζουν το θλιβερό γεγονός πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο της Κοξ, μιας γυναίκας που μαχόταν εναντίον του μίσους που της αφαίρεσε τη ζωή.

The Guardian

«Πίστευε σ΄ένα καλύτερο κόσμο και γι΄αυτό αγωνιζόταν καθημερινά», γράφει η ημερήσια βρετανική εφημερίδα «The Guardian» επικαλούμενη την συγκινησιακά φορτισμένη δήλωση του συζύγου τους, μετά τον χαμό της Τζο. Η ίδια εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ της άτυχης γυναίκας επισημαίνοντας πως «πρόκειται για μία επίθεση κατά της ανθρωπότητας, κατά της δημοκρατίας».

Η «Daily Telegraph» όπως και η «Mirror» κάνουν επίσης εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του συζύγου της Κοξ.

The Times



«H βουλευτής που δολοφονήθηκε είχε βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά απειλών για την ασφάλειά της», υποστηρίζουν από την πλευρά τους οι Times του Λονδίνου. Τον πρωτοσέλιδο τίτλο συνοδεύει η ακόλουθη φράση: «Ο δολοφόνος φώναξε: Πρώτα η Βρετανία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: