18.6.16

Ανεξέλεγκτη η φωτιά κοντά στο χωριό Απολακκιά στη Ρόδο...

Ανεξέλεγκτη η φωτιά κοντά στο χωριό Απολακκιά στη Ρόδο - Εκκενώνονται οικισμοί (φωτό)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης του νησιού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη νότια Ρόδο, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Τις προσπάθειες ενισχύουν...
πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά, κοντά στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Μάλιστα, το χωριό Απολακκιά εκκενώθηκε, με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι το γήπεδο 5Χ5  στην πλατεία του χωριού, ενώ έχουν καταστραφεί περιβόλια περιμετρικά του χωριού, έχουν καεί στάβλοι και αγροτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά πλησιάζει πλέον την Αρνίθα, με μέτωπα να αναζωπυρώνονται και στην Ιστριο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 4 πυροσβεστικά και 2 ελικόπτερα (αναμένονται άλλα δύο), καθώς και επίγειες δυνάμεις. Στην κατάσβεσή της θα συνδράμουν 2 καναντέρ από τη Σάμο και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στα Μαριτσά...







* Oι φωτό είναι από τη Ροδιακή.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: