21.6.16

Πώς από το κράξιμο φτάσαμε όλοι να της πούμε σε μια στιγμή: Μπράβο Ρούλα...


Η επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά στη μικρή οθόνη μετά από αρκετά χρόνια και η παρουσίαση ενός ξαναζεσταμένου και πρόχειρα σερβιρισμένου φαγητού στο Έψιλον -αναφέρομαι στο σόου Μπράβο- σχολιάστηκε έντονα και αρνητικά από όλους.

Και μεταξύ μας...
δικαιολογημένα. 

Στημένες εκπλήξεις -η... απρόοπτη εμφάνιση του Ρουβά στην πρεμιέρα της- πολύ κλάμα -Μάλφα, Φουρέιρα, Θεοφάνους και γενικά όλοι όσοι έδωσαν το παρών ήταν λες και είχαν υπογράψει πως σίγουρα θα κατέστρεφαν το μακιγιάζ τους από τα δάκρυα- και μια δομή που θύμιζε τηλεόραση των προηγούμενων δεκαετιών που όχι, δεν θέλαμε όλοι μας να ξεχάσουμε, αλλά δεν θέλαμε να τη δούμε και στο σήμερα, ακριβώς όπως τότε, χωρίς καμία προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής.
Η Ρούλα Κορομηλά άκουσε τα πάντα όλο αυτό το διάστημα, από ανθρώπους της διπλανής πόρτας που την ακολουθούσαν από τον Πρωινό Καφέ, μέχρι άνθρώπους που γνωρίζουν την τηλεόραση καλά, όπως ο Νίκος Μαστοράκης .

Είδε τις θεαματικότητές της να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κατηφόρα - ναι, ακόμα και οι ελληνικές ταινίες, όπως η Μοντέρνα Σταχτοπούτα πετύχαιναν καλύτερα νούμερα- και έκανε ότι μπορούσε να σωθεί από το ναυάγιο, όπως ο καπετάνιος σε αγριεμένη θάλασσα. 

Έφτασε όμως μια και μόνο στιγμή να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις και τα πιο θετικά σχόλια από όλους όσους στέκονταν απέναντί της -ανάμεσά τους και εγώ- με την ηρωική της έξοδο, αποδεικνύοντας πως μπορεί να μην ήξερε πότε ακριβώς να επιστρέψει στα τηλεοπτικά πράγματα, ήξερε όμως πότε να αποχωρήσει από αυτά με το κεφάλι ψηλά. 

Χτες λοιπόν, μετά από μια θερμή σύσκεψη μεταξύ εκείνης και του Μένιου Φουρθιώτη, παραιτήθηκε, όπως άλλωστε σας ενημέρωσα αποκλειστικά.

Οι λόγοι ήταν δυο, οι συνεργάτες της που παρέμεναν απλήρωτοι -για το λόγο αυτό μάλιστα είχε διακόψει τη συνεργασία του με το κανάλι και ο Βαγγέλης Περρής- και η επιμονή του παρουσιαστή της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» να συμπαρουσιάσουν την τελευταία εκπομπή του Μπράβο στο Δημαρχείο της Σύρου την ερχόμενη Κυριακή -κάτι ανάλογο ήθελε να κάνει λίγο καιρό πριν και με τα καλλιστεία στο πλευρό της Μελέτη, που τελικά δεν έγιναν- αθετώντας έτσι τον μεγαλύτερο όρο που υπήρχε στο συμβόλαιό της και έλεγε πως παρουσιάστρια της εκπομπής Μπράβο ήταν μόνο εκείνη. 

Η Ρούλα δε δέχτηκε άλλη έκπτωση στο προιόν της. Την μεγαλύτερη άλλωστε την είχε κάνει μόνη της, όταν είχε αποδεχτεί την πρόταση του καναλιού να γίνει μέλος του.

Η Ρούλα προτίμησε να τα μαζέψει και να φύγει αθόρυβα, χωρίς καπνούς, δηλώσεις και μηνύματα. Έφυγε αφήνοντας πίσω της γεμάτες κούτες με κρέμες Versace που περίμεναν να πωληθούν υπομονετικά και έδωσε πάσα σε όλους εμάς να πάρουμε θέση. Μια θέση που τελικά είναι υπέρ της.
Γιατί μπορεί στην αρχή να ακολούθησε την ματαιοδοξία της, τη δεύτερη δηλαδή φύση όλων όσων βγαίνουν στην τηλεόραση, όμως λίγο πριν το φινάλε συνήλθε, λειτούργησε με αξιοπρέπεια, προστατεύοντας όλα όσα έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια.

Τελικά υπεύθυνοι για την επιτυχία και την καταστροφή μας δεν είναι όσοι στέκονται δίπλα μας, αλλά μόνο εμείς.

Και η κατανόηση και αποδοχή της παραπάνω πρότασης είναι και η ουσία όλης της ζωής.

Για όλα τα παραπάνω έχω μόνο να πω το εξής: Μπράβο Ρούλα...

Γιώργος Ευσταθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: