29.6.16

Στην Αθήνα... για δουλειές ο Ζ. Γκάμπριελ...


Με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας και αντικαγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως...
μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Z. Γκάμπριελ θα συνοδεύεται την Πέμπτη και την Παρασκευή μόνο από εκπροσώπους των γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους η Mitsubishi Hitachi Powers Systems από το Ντούιζμπουργκ, η οποία κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στην Πτολεμαΐδα, αλλά και η κοινοπραξία που έχει φτιάξει τον αερολιμένα Αθηνών καθώς και πολλούς αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα.

Επίσης η κρατική γερμανική τράπεζα KfW, η οποία έχει διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ στον Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, και ο όμιλος τραπεζών ProCredit, ο οποίος έχει ανοίξει υποκαταστήματα στην βόρεια Ελλάδα.

Εκπροσωπούνται επίσης η Fraport, η οποία διαχειρίζεται 12 περιφερειακά αεροδρόμια, η ταξιδιωτική εταιρεία TUI, ο Ομοσπονδιακός Σύλλογος Τουριστικής Οικονομίας της Γερμανίας (BTW) καθώς και οι βιομηχανίες χημικών και φαρμακοβιομηχανίες Bayer, BASF και Boehringer Ingelheim.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας θέλει να προσφέρει στήριξη στις επιχειρήσεις αυτές και να ενισχύσει τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με κύκλους του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας. Παράλληλα θέλει να περιορίσει τα περιθώρια άλλων χωρών, όπως η Κίνα, η Ρωσία ή η Νότια Κορέα, να εκμεταλλευτούν τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: