4.6.16

Έλληνες «Μικροί Ήρωες»...


Ενθουσιώδης ήταν ο απόηχος της ειδικής τελετής που οργάνωσε προς τιμήν των Ελλήνων «Μικρών Ηρώων» του προσφυγικού και σε μια κατάμεστη αίθουσα...
η ευρωομάδα της Αριστεράς με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση που είχε στόχο να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των «μικρών άγνωστων ηρώων» της αλληλεγγύης και να προωθήσει διεθνώς το αίτημα για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών που δέχονται τα μεγαλύτερα προσφυγικά ρεύματα, απέσπασε τα εύσημα σύσσωμης της ευρωομάδας ως «η καλύτερη εκδήλωση της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο έως τώρα».

«Από το 2004 που είμαι ευρωβουλευτής ποτέ δεν είδα αυτή την αίθουσα τόσο γεμάτη από τόσους εκπροσώπους της Καλής Ευρώπης» ήταν τα λόγια της προέδρου της Ευρωαριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, που προλόγισε την ειδική τελέτη, ενώ ο ίδιος ο Στέλιος Κούλογλου είπε απευθυνόμενος στους αλληλέγγυους πολίτες: «Εσείς είστε η πραγματική Ευρώπη και γι’ αυτό σας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης».

Πολυάριθμες ήταν οι αναφορές που έγιναν στην εκδήλωση και στον ελληνικό Τύπο καθώς και σε πλήθος ιστοσελίδων.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 31 Μαΐου, οι άνθρωποι αυτοί που έδειξαν έμπρακτα την στήριξή τους στους πρόσφυγες συναντήθηκαν στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις προκειμένου να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πως θα διατηρηθεί το κλίμα αλληλεγγύης σε πιο μόνιμη βάση.

«Μας έχετε κάνει υπερήφανους» τόνισε κατά την προπαρασκευαστική αυτή συνάντηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η χώρα έπεσε τα τελευταία χρόνια θύμα δυσφημιστικών επιθέσεων και στερεοτύπων εναντίον της αλλά με τη στάση που κρατήσατε στο προσφυγικό ζήτημα, άλλαξε η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Από τη Λέσβο το 2015 πέρασε δέκα φορές ο πληθυσμός του νησιού. Ήταν σαν να είχαν περάσει από τη Γερμανία σε ένα χρόνο 800 εκατομμύρια. Και δε σημειώθηκε στη Λέσβο ούτε ένα επεισόδιο εναντίον προσφύγων. Ξέρετε πόσες επιθέσεις σημειώθηκαν στη Γερμανία; Περίπου 300.»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: