19.6.16

H Φώφη «τρέχει»...

Με διήμερες επισκέψεις της κάθε εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα η Φώφη Γεννηματά συνεχίζει τις προσπάθειές της με στόχο την...
περαιτέρω δημοσκοπική ανάκαμψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου να πιέσει για συγκλίσεις και ιδιαίτερα προκειμένου να κλείσει η συνεργασία με το Ποτάμι.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι έναν χρόνο μετά την ανάδειξη της Γεννηματά στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και με βάση το αρμονικό και επιτυχημένο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι εφικτή η τρίτη θέση που θα αποτελέσει και εφαλτήριο για μεγαλύτερη πολιτική παρέμβαση. Στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι μια ενδεχόμενη συνεργασία με το Ποτάμι θα δώσει μεγαλύτερη ακτινοβολία στο εγχείρημα και θα προσδώσει δυναμική στην επανάκαμψη μετανιωμένων ψηφοφόρων, που επένδυσαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το Ποτάμι κοντά στο 3% και ενδεχόμενη εκλογική του επιβίωση στις επερχόμενες εκλογές δυσχεραίνουν την όποια προοπτική συνεργασίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε κάθε δημόσια εμφάνισή του επισημαίνει ότι δεν θα γίνει παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η Φώφη Γεννηματά από την άλλη επαναλαμβάνει ότι η ίδια έχει ανοίξει τον δρόμο για εκλογή τού επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος αν κλείσει η συνεργασία. Το ζήτημα όμως είναι ότι η μεγαλύτερη οργανωμένη βάση ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και επ’ αυτού υπάρχει μια επιφύλαξη, αν και η εμπειρία έχει δείξει ότι, όταν η εκλογή είναι ανοιχτή στη βάση, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Το ζήτημα είναι ότι η εκλογή από τη βάση του νέου επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει παραπεμφθεί για το φθινόπωρο, αν και, όπως ακούγεται, αν χρειαστεί κι άλλος χρόνος προκειμένου να ωριμάσουν οι συνθήκες για μια μεγαλύτερη διεύρυνση του εγχειρήματος, ο χρόνος αυτός θα δοθεί.

Κατά τα λοιπά, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι όσο η χώρα απομακρύνεται από την πιεστική πρέσα των αξιολογήσεων και η κυβέρνηση προσγειώνεται στην καθημερινή κυβερνητική πραγματικότητα τόσο θα αναδεικνύεται η αντιφατικότητα στη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ όσο και οι χείριστες, όπως επισημαίνουν, επιδόσεις στη διαχείριση των πραγμάτων στη χώρα...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: