13.6.16

Βαθιά ανάσα στο Mega μέχρι την αδειοδότηση...




Παράταση ζωής πήρε την τελευταία στιγμή το Mega. Με ορόσημο τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, οπότε και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση, οι δύο από τους τρεις μετόχους...
η πλευρά Βαρδινογιάννη και ο Φώτης Μπόμπολας, αποφάσισαν να πληρώσουν το υπόλοιπο της μισθοδοσίας του Μαρτίου, καταβάλλοντας 1 εκατ. ευρώ, και να διαθέσουν κάποια επιπλέον χρήματα στην Digea, έναντι οφειλών της Τηλέτυπος, για να συνεχίσει να μεταφέρει το σήμα του καναλιού. Ο φόβος των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης πτώσης του Mega στις άλλες επιχειρήσεις των μετόχων, ακόμη και στο σκέλος της αδειοδότησης, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά.

Η πορεία της αδειοδότησης θα καθορίσει εκ νέου την πραγματικότητα στο Mega, αν και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι αποφασισμένος να μπει στον τηλεοπτικό σταθμό και να αναδιαρθρώσει την εταιρεία. Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι συνέταξαν το MOU, που θα προβλέπει τα βήματα έως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και απομένει να συμφωνήσουν επί του συνόλου των άρθρων. Μέχρι τώρα έχει συμφωνηθεί πως το κατ’ ελάχιστο ποσό που θα καταβληθεί στην ΑΜΚ είναι 17,5 εκατ. ευρώ. Η σχεδιαζόμενη αύξηση είναι περίπου 24,7 εκατ. ευρώ όμως οι ανάγκες της εταιρείας είναι μεγαλύτερες. Φέρονται να έχουν συμφωνήσει να λάβουν μέρος και να καλύψουν τα 17,5 εκατ. ευρώ η πλευρά Βαρδινογιάννη, ο Φώτης Μπόμπολας, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και, σύμφωνα με ενδείξεις, ο Δημήτρης Μάρης. Το σχήμα είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί και με επενδυτές με τους οποίους βρίσκεται σε επικοινωνία ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων.

Οι εργαζόμενοι, από τη στιγμή που πληρώθηκαν, σταματούν τις κινητοποιήσεις τους και περιμένουν το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.Σήμερα Δευτέρα είναι προγραμματισμένο ραντεβού με τις τράπεζες για να συζητηθεί το MOU και η διαδικασία καταβολής των χρημάτων, καθώς οι τράπεζες ζητούν «να δουν» τα χρήματα, πριν προχωρήσουν σε λύση. Ένα μέρος της αύξησης θα μπει σε ειδικό λογαριασμό, ώστε να αποδεσμευθούν οι εταιρικοί λογαριασμοί. Αν οι τράπεζες συμφωνήσουν, θα οριστεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την επιβεβαίωση της ΑΜΚ και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία της συγκέντρωσης των κεφαλαίων και της εισόδου νέων μετόχων. Στην περίπτωση που επικυρωθεί η συμφωνία τραπεζών –μετόχων, η Τηλέτυπος θα βάλει μία δόση του δανείου και θα λάβει την τραπεζική ενημερότητα για να μπορέσει να πάρει μέρος στην αδειοδότηση.

 typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: